ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΝΗΜΗΣ
 
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

Η πρόθεση κνήμης τοποθετείται σε άτομα τα οποία έχουν υποστεί ακρωτηριασμό σε κάποιο σημείο του κνημιαίου σκέλους. Με την τοποθέτηση της πρόθεσης, οι ασθενείς μπορούν να επανέλθουν άμεσα στην καθημερινή τους δραστηριότητα.

 H τεχνητή πρόθεση απαρτίζεται από τα εξής μέρη:

 1.      Εξωτερική θήκη

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της εξωτερικής θήκης είναι η ρητίνη σε συνδυασμό με περλών, ανθρακονήματα ή υαλονήματα κ.α. Η κατασκευή της εξωτερικής θήκης απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να επιτευχθεί η απαραίτητη στατική και δυναμική αλλά και να εξασφαλιστεί η άνεση στην εφαρμογή της ούτως ώστε να αποφευχθούν τριβές και πιέσεις που μπορούν να προκαλέσουν οίδημα και έλκη.

 2.      Εσωτερική θήκη

Το βασικό υλικό που χρησιμοποιούμε για την εσωτερική θήκη είναι η σιλικόνη γιατί προστατεύει το κολόβωμα και δεν προξενεί αλλεργία. Ανάλογα με τον τύπο του κολοβώματος επιλέγουμε τον κατάλληλο τύπο σιλικόνης (απλός, με πύρο, με ένα μεγάλο δαχτυλίδι, με περισσότερα δαχτυλίδια ή με κύματα).

Ένα άλλο υλικό που σπανιότερα χρησιμοποιούμε στις θήκες είναι το πολυφόρμ, το οποίο είναι ημίσκληρο.

 3.      Σύνδεσμοι

Υπάρχουν πληθώρα συνδέσμων που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του τεχνητού μέλους για την επίτευξη της επιθυμητής ισομετρίας με το φυσικό μέλος.

 4.      ¶ξονας

Ανάλογα με το σωματότυπο του ασθενούς επιλέγουμε ανάμεσα σε τρεις τύπους υλικών: αλουμίνιο, τιτάνιο και ατσάλι.

 5.      Πέλμα

Υπάρχουν διαφόρων τύπων πέλματα όπως σταθερό, δυναμικό, μηχανικό, πολυαξονικό και υπερδυναμικό, τα οποία επιτυγχάνουν την επιθυμητή σταθερότητα και ισορροπία. Ανάλογα με την επιλογή του πέλματος εξαρτάται το εύρος των δραστηριοτήτων που θέλουμε να καλύψουμε.

 6.      Κοσμητική επικάλυψη

Η κοσμητική επικάλυψη αποτελείται από αφρώδες υλικό επεξεργασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να προσδίδει το σχήμα και τις καμπύλες που έχει το φυσικό μέλος του χρήστη και να επιτυγχάνεται έτσι η ομοιομορφία.

 Καλέστε μας να σας πληροφορήσουμε τι δικαιολογεί ο ΕΟΠΥΥ.

Εαν σας ενδιαφέρει επικοινωνήστε εδώ
 
Κάντε τη πράξη επτά και εννέα =
Επικοινωνία
Πίσω
Επικοινωνία